Piknik a szabadban

Szerző:EgészségboltDátum:2023. máj. 24.

Megosztás:

Ahogy melegszik a kinti hőmérséklet, egyre jobban érezhetjük a bőrünkön, hogy kikívánkozunk a négy fal közül. Már néhány perc séta a jó levegőn is sokat tesz fizikai és mentális egészségünkért.

Piknik a szabadban

Igyekezzünk minél több időt a szabadban tölteni, menjünk kirándulni, szervezzünk családi piknikeket. Ezek a programok feltöltenek, értékes ajándékkal, emlékekkel töltik meg szívünket, melyre boldogan emlékszünk majd vissza a későbbiekben. 

Ám nem árt óvatosnak lenni, hiszen a napnak már van ereje, nagyon könnyen leéghet a bőr. Gondoskodjunk a napvédelemről, hiszen a naptejek, napvédő spray- k fontos szerepet játszanak az UV-sugarak és a bőrrák elleni védelemben. A kisgyerekeknek sokkal magasabb fokú napvédelemre van szüksége, hiszen bőrük vékonyabb és érzékenyebb.  Esetükben legalább 30, de inkább 50+ faktoros védelmet kell alkalmazni.

Ne hagyjuk otthon a szúnyog- és kullancsriasztót sem.

Ma már számos termék áll rendelkezésre, többek közt: 

  • illóolajokok (levendulaolaj, a citromfűolaj és a teafaolaj ismert kullancsriasztó hatásáról)
  • kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmazó készítmények, gyertyák, amik akár 6 órán keresztül távol tartják a nemkívánatos vérszívókat.

A már meglévő csípésekre is van gyógyír, melyek hatásos segítséget nyújtanak a csípések okozta viszketés csillapítására.

A piknik kosárba, a szendvicsek és a gyümölcsök mellé kerüljön egy-két finom zabszelet, melyek gyorsan enyhítik az éhséget és kellő energiát adnak.  Praktikus, mesterséges színezékektől és tartósítószerektől mentes üdítőket se felejtsük, melyek elengedhetetlen részét képzik a szabadban töltött ebédnek.

A szendvics– és ételcsomagoló termékek kreatív alternatívát kínálnak az eldobható, egyszer használatos csomagolóanyagok helyett. A visszazárható tépőzárnak köszönhetően a szendvicscsomagoló, könnyen nyitható-zárható és bármilyen alakú szendvicsre ráillik. Használhatod almához, körtéhez, bármilyen zöldséghez, szendvicshez, tortillához, kekszhez.
 
Kellemes időtöltést kívánunk!