1. Pálma tej, tejporA Cappuccino tejet nem tartalmaz, pálma tejporral helyettesítik, így bátran fogyaszthatják a tejcukor érzékenyek is.
Jelentős mennyiségben tartalmaz E-vitamint, de tartalmaz K-vitamint is illetve béta-karotint.
Ásványi anyagok: vas, cink, kálium és nátrium.
2. Arabica Instant Coffee (azonnal oldódó kávé)
Évszázadok óta a legkiválóbb kávéfajta magjából készített kávé az arabica. Az ínyencek körében az arabica finomabb és a legjobb minőségű kávébab hírében áll. Ízében és aromájában felülmúlja bármelyik más kávéfajtát. Ezzel a kávéval megtapasztalhatjuk a kávézás tökéletességét és igényességét.
A kávé fogyasztása esetén serkentő hatással van a központi idegrendszerre, a szívre, a véredényekre és vizelethajtó hatása miatt a vesékre is. A csersav stimulálólag hat az érrendszerre, kitágítja az érfalat.
3. Kollagén (tengeri halakból előállított)
Mi a a kollagén? Egy nagy teherbírású rostos protein, amely az egyik legfontosabb alkotóeleme a csontnak, porcnak, ízületnek, inaknak, szalagoknak és egyéb kötőszövetnek (bőr, köröm, haj).
Csökkenti az ízületi bántalmakat, javítja a bőrszövet minőségét. Elősegíti a csontok és az inak, porcok regenerációját. Lassítja az öregedést.
4. Ganoderma gomba őrlemény
A Ganoderma lucidum - magyar nevén pecsétviaszgomba - legfontosabb hatóanyaga a poliszacharid és a szerves germánium. A Kínában több ezer éve használt növényt ma már nálunk is sikeresen alkalmazzák egészségügyi problémák kezelésében. A Ganoderma gomba segít helyreállítani a szervezet megbomlott egyensúlyát, megoldást jelent a túlavasodás és a méreganyagok okozta betegségek sokaságára, mivel a panaszok kiváltó okát kezeli. Erősíti az immunrendszert, illetve támogatja a szervezet öngyógyító képességét. A Ganoderma gomba hasznos vegyületei támogatják, erősítik egyebek közt a szív- és keringési rendszert, a légzőszervek és az immunrendszer működését emellett gyulladás gátló és tumor ellenes hatással is bír. Segít a különféle emésztőrendszeri problémákon. A Ganoderma gomba értékes tápanyagokat, esszenciális aminosavakat, zsírsavakat, vitaminokat, polifenolokat, rostokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, valamint antioxidánsokat tartalmaz.
5. Moringa őrlemény
A moringafa leveléből készült kivonat az Ayura Herbal Cappuccino és a fekete kávé egyik fő hatóanyaga. Természetes élénkítő hatása hosszan tartó, nem terheli a szervezetet. 90-féle tápanyagot és 46-féle antioxidánst tartalmaz.
Természetes energiabomba. A hatása órákon át tart. A fogyasztásának eredménye a hosszan tartó energia. Az idegrendszert nem terheli, kiegyensúlyozza a vérkeringést. Magas C-vitamin és vastartalma a vérképzést segíti, a természetes kalcium fontos szerepet játszik a csontanyagcserében, jó hatású csontritkulásban. A-vitaminja szükséges a jó látáshoz, magas rosttartalma emésztésjavító, székletrendező, jó hatású magas vérnyomásban, cukorbetegségben. Immunerősítő, normalizálja a vérnyomást, csökkenti az ízületi gyulladásokat, kordában tartja a fejfájást és a migrént valamint szabályozza a vércukorszintet.
6. Kalcium
Segít fenntartani a porc- és ízületi porc szerkezetét. Segíti a kötőszövet karbantartását. Részt vesz a csontképződésben.
Elsődleges hatása a csontok és a fogak felépülése és épen tartása. Erős csontozat és fogazat csak elegendő kalcium jelenlétében alakulhat ki. Szerepet játszik az idegrendszer működésében, az izmok összehúzódásában, segít a szervezetnek például a szabályos szívműködésben, a mélyebb alvásban, az idegrendszer megerősítésében. Előnyösen hat az enzimek működésére, mérsékli a légúti allergiás tünetek erősségét. Szükséges továbbá a véralvadáshoz, hasznos lehet hát- és derékfájásban szenvedők számára.
7. L-Karnitin
A szívizom számára, valamint a növekedéshez, fejlődéséhez, és az izomzat fejlődéséhez nélkülözhetetlen. Helyreállítja a normális szívműködést, javítja az izomzat oxigénellátását. Szívbetegségek megelőzésére használható. A már kialakult szívbetegség esetén javítja a szív teljesítményét, segít a normális működés helyreállításában.
- Természetes energiabomba. A hatása órák hosszat kitart. A fogyasztásának eredménye a hosszan tartó energia. Az idegrendszert nem terheli, kiegyensúlyozza a vérkeringést. - Immunerősítő, normalizálja a vérnyomást, csökkenti az ízületi gyulladásokat.
Az L-karnitin hatása, jótékony tulajdonságai:
L-karnitin megakadályozza a zsírok lerakódását
energiává alakítja a testben tárolt zsírokat = növeli az energiaszintet
javítja a szervezet teljesítőképességét, csökkenti a kimerültséget
csökkenti a testtömeg indexet (BMI), s segíti a sovány izomzat kiépítését
megköti az anyagcsere során létrejövő savakat; (hiány esetén a savakat a zsírszövet elraktározza, ami nehezíti a fogyást)
csökkenti a szervezet tápanyagigényét. (alacsony L-karnitin szintnél nő a szervezet tápanyagigénye)
8. Coenzym Q10
A Q10 koenzimről széleskörűen ismert, fokozza a sejtek energiaszintjét. A szénhidrátokból a szervezetben energia képződik, ebben a folyamatban nélkülözhetetlen a Coenzym Q10, mely egyben az egyik legfontosabb antioxidáns a vérben. A Coenzym Q10 a legnagyobb energiaigényű szervekben, az izmokban és a májban található legnagyobb mennyiségben. A Coenzym Q10 termelődése a szervezetben a 20. életév után fokozatosan csökken, ezért egyre jobban rá vagyunk utalva a táplálékkal bevitt forrásokra.
9. Szőlőmag kivonat
Fontos antioxidánsok a szervezet számára erős antioxidáns, szabad gyökmegkötő hatása 18-szor jobb, mint a C-vitaminnak. Erősíti a hajszálerek falait és véd a meszesedéstől, ezért kiváló szív-, és érrendszeri betegségek megelőzésére. Jótékonyan hat a koleszterin szintre. Védi a sejtek genetikai anyagát, ezért gátolja a rákos sejtek kialakulását. Javítja a látást. Gyulladás gátló hatással is bír, hasznos reumatikus és ízületi problémák estén. Felvértezi a szervezetet a stressz ellen, lassítja az öregedési folyamatokat, agyér elmeszesedésben szenvedőknél is javíthatja a memóriát. Szépíti a bőrt és a hajat.
10. Bab kivonat
Erős antioxidáns hatása van. Segíti a vércukor szabályozását, védi a sejteket.
11. Kaktusz kivonat
Salaktalanít, lebontja a szervezetben található zsírokat, emésztő serkentő hatás.
12. Gingzeng kivonat
A hatásért felelős vegyületek, a ginzenozidok a stresszáltal okozott tüneteket szüntetik meg, és növelik a szellemi, fizikai teljesítőképességet. A ginzeng alkalmazható a munkateljesítmény fokozására, a koncentráló képesség növelésére, betegség utáni lábadozásokban, fáradtság, kimerültség esetén. Egyéb összetevők a panaxanok, melyek a vércukorszintet csökkentik, és a poliszacharidok, melyek immunerősítő hatásúak. Egyes tanulmányok szerint a ginzeng egyes frakciói antioxidáns hatással rendelkeznek, és jelentős szerepet játszhatnak az érelmeszesedés, a máj és a szembetegségek kialakulásának megelőzésében. A szakértők egyértelműen elismerik a ginzeng általános szervezeterősítő hatását. A ginzeng olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek serkentik a vírusok és baktériumok elpusztítására hivatott speciális immunsejtek termelődését.
13. Stevia (természetes növényi édesítőszer)
Mi az a Stevia?
A Paraguayból származó növényt dél-amerikai indiánok már évszázadokkal ezelőtt felfedezték. A Stevia egy olyan természetes édesítőszer, melynek levelei 30-szor édesebb a cukornál. Mik a jótékony hatásai? Csökkenti a vérnyomást, azon kívül, hogy nem emeli a vércukor szintet és nullakalóriás, sok más jótékony hatását is megállapították a kutatók. A stevia szénhidrát tartalma nulla, ennek köszönhetően azok az emberek is fogyaszthatják, akik nem fogyaszthatnak finomított cukrot. Mivel nem tartalmaz szénhidrátot, így nem befolyásolja a hasnyálmirigy inzulintermelését, vagyis normál szinten tartja azt. Emellett kiderült, hogy ennek a növénynek baktériumölő hatása van. A gyulladásos bőrbetegségekre is kiválóan alkalmas. A Steviát tehát be lehet építeni az állandó étrendbe is, hiszen a cukorbetegek és a diétázók számára is előnyös tulajdonságokkal bír, valamint a fent említett betegségek megelőzésében is szerepet játszhat.