Garmastan Hámosító kenőcs

Raktáron

Egy anya életében a szoptatás a legmeghittebb pillanatok közé tartozik. Minden anya tudja azonban, a kisbaba okozta apró sebek a szoptatás során féjdalmas perceket okozhatnak, s így megtörhetik e varázst.

2 567 Ft
egységár: 128,37 Ft / ml
Kosárba
EAN kód:5998394199996
Márka:Garmastan
Kiszerelés:20 ml
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Garmastan Hámosító kenőcs Részletes leírás

Egy anya életében a szoptatás a legmeghittebb pillanatok közé tartozik. Minden anya tudja azonban, a kisbaba okozta apró sebek a szoptatás során féjdalmas perceket okozhatnak, s így megtörhetik e varázst.

Ilyenkor segít a Garmastan, mely védi és ápolja mell bőrét a szoptatás ideje alatt.

A GARMASTAN kenőcs - mely a kisbabák számára ártalmatlan, halványkék, szagtalan gél - elősegíti a szoptatás fájdalommentességét, a nőies formák megőrzését.

A GARMASTAN kenőcsöt néhány órával a szoptatás előtt, valamint minden szoptatás után vékonyan kell a mellbimbóra és a bimbóudvarra felkenni. Nagy előnye, hogy szoptatás előtt nem kell lemosni, elegendő nedves vattával a mellbimbót áttörölni, a csecsemő az emlőt miden nehézség nélkül elfogadja.

A guajazulent az Észak- és Dél-amerikai guajak fák éteres olajából nyerik. Gyulladást csökkentő hatását az amerikai őslakosság már évszázadokkal ezelőtt felismerte és eredményesen alkalmazta.

Ezt a felismerést hasznosította a gyártó cég a kismamák számára, hiszen a szoptatás ideje alatt a mell bőre és a mellbimbó szokatlanul erős igénybevételnek van kitéve. Ez a bőr apróbb berepedezéseitől egészen annak begyulladásáig vezethet.

A mellbimbót és a bimbóudvart néhány órával a szoptatás előtt, majd utána nagyon vékonyan kenjük be Garmastan kenőccsel, vagy egy steril gézdarabra vigyük fel azt, és úgy helyezzük a mellbimbóra. A Garmastan kenőcs a mell bőrét és a mellbimbót simán és rugalmasan tartja, segít megszüntetni a csecsemő okozta sérüléseket és megakadályozza a fájdalmas emlőgyulladást,
erősíti a bőr antibakteriális funkcióját, melynek jelentősége a gyulladás kialakulása elleni védelemben van, testhőmérsékletre lágyul, ezáltal igen kiadós, és az érzékeny bőrön is könnyen elkenhető, nincs se íze, se illata, és nagy előnye, hogy szoptatás előtt nem kell lemosni elegendő nedves vattával a mellbimbót és környékét óvatosan áttörölni, a csecsemők az emlőt minden nehézség nélkül elfogadják, zsírtalan, könnyen lemosható és textíliákból gond nélkül kimosható, gyapjúviasz-alkoholt nem tartalmaz.

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását orvosi adatok igazolják.

Hatás és tulajdonságai:
A Garmastan kenőcs egy természetes hatóanyagtartalmú (guajazulen) gyulladásgátló készítmény, mely a mell bőrét a szoptatás ideje alatt védi és ápolja. Így megakadályozza a mellbimbó berepedezését, illetve az emlőgyulladást. Enyhe bőrgyulladások és felületi bőrsérülések gyógyulását elősegíti.

Mi a készítmény hatóanyaga?
20 g kenőcs, 0,01 g guajazulent tartalmaz.

Mit tartalmaz még a készítmény?
Tartalmaz még cetylpiridinium-kloridot, polyetilénglikolt, szorbitolt és nátrium-diszulfitot vízzel lemosható kenőcsben.

Mikor javasolt a kenőcs alkalmazása?
A szoptatás ideje alatt a mell ápolására és az emlőgyulladás megelőzésére.

Mikor nem szabad a kenőcsöt alkalmazni?
Ellenjavallatra vonatkozó adatok nem ismertek.

Mit kell tudni az alkalmazás megkezdése előtt?
Ha a mellekben erősebb fájdalmat érez - ez szoptatás után is megmarad - úgy a kenőcs alkalmazása előtt keresse fel kezelőorvosát.

Alkalmazhatják-e gyermekek is a terméket?
Sérülésből eredő bőrgyulladás, kisebb sérülés esetén.

Lehet-e a kenőcsöt más gyógyszerrel együtt használni?
Kölcsönhatások ezideig nem ismeretesek, de egyidejűleg más helyi készítményt ne alkalmazzon.

Hogyan és mikor kell alkalmazni a terméket?
A Garmastan kenőccsel, néhány órával a szoptatás előtt és után, a mellbimbót és bimbóudvart nagyon vékonyan bekenni, vagy egy steril gézdarabra rátenni a kenőcsöt és azt a mellbimbóra ráhelyezni.

Közvetlen szoptatás előtt a kenőcsöt nedves vattával törölje le a mellbimbóról és környékéről. A szoptatás első napjaiban az egész mellet be lehet kenni a kenőccsel és javasolt éjszakára meleg ruhával betakarni. Ügyeljen rá, hogy a kenőccsel a bőrt nagyon vékonyan kenje be, mert a túl sok krém a mellbimbó bőrét felpuhítja. Naponta egyszer a kenőcsmaradványt meleg vízzel le kell mosni, majd ismét nagyon vékonyan bekenni.

Milyen nem kívánt hatásokat okozhat a készítmény?
Nagyon ritkán túlérzékenységi reakció jelentkezhet, ekkor hagyja abba a kenőcs használatát.

Mire kell ügyelni a kenőcs használata során?
A készítményt nem szabad a dobozon feltüntetett időn túl felhasználni! Ha nem előírásszerűen tárolja a készítményt, a tubus tartalma folyékonnyá válhat. A gyógyterméket gyermekek elől gondosan el kell zárni!

Milyen hosszú ideig lehet a készítményt használni?
Előírásszerű alkalmazás esetén a szoptatás egész időtartama alatt használható a készítmény. Hogyan kell a készítményt tárolni? 15-25 C-on, fénytől (sugárzó) védett helyen.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.