Tovita Csonterősítő tabletta + D3 vitamin

Tovita Csonterősítő tabletta + D3 vitamin

Raktáron

A készítmény „gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény', amely a csontképzéshez nélkülözhetetlen, jól felszívódó tojáshéj-kalciumot és további makro- és nyomelemeket, valamint ezek beépülését segítő D3-vitamint tartalmaz a csontritkulás megelőzésére.

2 560 Ft
egységár: 42,67 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999880100038
Márka:Tovita
Kiszerelés:60 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Tovita Csonterősítő tabletta + D3 vitamin Részletes leírás

A készítmény „gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény", amely a csontképzéshez nélkülözhetetlen, jól felszívódó tojáshéj-kalciumot és további makro- és nyomelemeket, valamint ezek beépülését segítő D3-vitamint tartalmaz a csontritkulás megelőzésére. Elősegíti az egészséges csontozat és fogazat kialakulását, fenntartását.

Adagolás :

  • 3-10 éves korig 1-2x1/2 tabletta/nap
  • 11-35 éves korig 1-2x1 tabletta/nap
  • 36-46 éves korig 1x1 tabletta/nap
  • Változókorban és utána 2-3x1 tabletta/nap
  • Terhesség és szoptatés idején 1-3x1 tabletta/nap
  • Csontritkulás, csonttörés esetén 2-3x1 tabletta/nap
  • Rendszeres sportolás idején 1-3x1 tabletta/nap

Milyen adatok igazolják a TOVITA + D3-vitamin hatásosságát?
A tyúktojáshéjból és a tojás hártyájából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított tojáshéj-por sajátos, speciális összetételben tartalmazza a csontozat és fogazat építőanyagait. A tojáshéj-terápia pozitív hatását magyar kutatócsoport által végzett tudományos vizsgálatok eredménye, és a több mint 10 éves felhasználói tapasztalat igazolja. A D3-vitamin napfény hatására a bőrben kelet-kezik, amelyből a májban és a vesében - a szervezetünk átalakítása révén - képződik az aktív ható-anyag ( 1,25-dihidroxi-colecalciferol ). A D-vitamin az ásványi- anyagcsere fontos tényezője, amely mindenekelőtt a kalcium- és foszfor-anyagcsere szabályozásában játszik központi szerepet. Serkenti a kalcium csontokba való beépülését és tápcsatornából történő felszívódását, továbbá csökkenti a foszfát vizelettel való kiürülését.

Mikor ajánlott a TOVITA + D3-vitamin szedése?
Kalcium és D-vitamin hiányállapot megelőzésére. Csontritkulás és csontlágyulás megelőzésére, valamint kiegészítő kezelésére.

Mikor ne szedje a TOVITA + D3-vitamin tablettát?
Nem alkalmazható a készítmény ható- és segédanyaggal szembeni túlérzékenység (allergia) esetén, továbbá vesekőképződésre való hajlam, veseműködési zavar, vizelettel történő nagyfokú kalcium-vesztés, gyomorsavhiány, más D-vitamin-származék szedése, mellékpajzsmirigy-túlműködés, D-vitamin túladagolás, illetve bármilyen egyéb ok miatt megemelkedett vérkalcium- vérfoszfát szint, csontképződés vese eredetű zavara esetében.

Mit kell tudnia a TOVITA + D3-vitamin szedés elkezdése előtt?
A csont- és fogazatképzéshez, a normális csontanyagcseréhez, a fiziológiás csontátépüléshez, a megfelelő csonttömeg fenntartásához nélkülözhetetlen kalcium, és a D3-vitamin. Megnövekedhet az igény a kalcium és D3-vitamin iránt serdülő és fiatalkorban, klimaktériumban és azt követően a menopauzában, időseknél és tartósan napfénytől elzártan élőknél (lakásból ki nem mozdulóknál), terhesség és szoptatás idején, csonttörés esetén, diétázóknál és kevés tejterméket fogyasztóknál.

Az egészséges csontképződés, és ezzel összefüggésben az egészséges vörös csontvelő képződés az immunrendszer megfelelő működéséhez feltétlenül szükséges. A tojáshéj szerves kötésben található kalcium és D-vitaminon kívül nyomelemek egész sorát tartalmazza, és ezek legnagyobb része az emberi csontokban is megtalálható.

Szedhetik-e a TOVITA + D3-vitamin tablettát gyermekek is?
Gyermekeknek 10 éves életkortól adható.

Szedhető-e a TOVITA + D3-vitamin más gyógyszerekkel együtt?
Más D-vitamint, D-vitamin-származékot tartalmazó készítménnyel, thiazid típusú diuretikumokkal, digitális glikozidokkal nem szedhető együtt. Más kalciumot tartalmazó készítménnyel óvatosan szedhető együtt (a bevitt össz kalcium mennyiség ne haladja meg a 2000mg-ot). Savlekötők, illetve a fluorokinolont, tetraciklint, fenitoint, penicillamint, biszfoszfonátot tartalmazó gyógyszerek és a készítmény bevétele között legalább 3 órának kell eltelnie (lehetséges hatáscsökkenés miatt).

Mire kell ügyelni terhesség és szoptatás ideje alatt?

A készítmény terhesség és szoptatás alatt is alkalmazható, ha más kalcium- és D3-vitamin-tartalmú készítményt nem szed.

Mikor és hogyan kell a TOVITA® + D3-vitamin tablettát bevenni?
A készítményt étkezést követően egy - másfél órával elteltével, folyadékkal javasolt bevenni.

Mennyi az ajánlott adag?
Felnőtteknek hiányállapot megelőzésére és a csúcs-csonttömeg kialakulásának elősegítésére ősztől tavaszig 1 tabletta naponta.
Változókorban és időskorban a szokásos adag 2 x 1 tabletta / nap.
Csontritkulás és csontlágyulás kiegészítő kezelésére 2 x 1 tabletta naponta.
Terhesség és szoptatás idején ősztől tavaszig a napi adag 1 tabletta.
Csonttörés esetén 2 x 1 tabletta a napi adag.
Tíz évnél idősebb gyermekeknek ősztől tavaszig napi 1 tabletta. Tíz életév alatt az orvos határozza meg az adagolást.

A készítményt az étkezést követően egy-másfél óra elteltével folyadékkal javasolt bevenni.

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a TOVITA + D3-vitamin?
A készítmény szedése esetén székrekedés előfordulhat, elegendő (2-3 liter) folyadék és székletlazító táplálék fogyasztásával a tünetek megszüntethetők. Amennyiben egyéb kedvezőtlen hatást észlel, hagyja abba a készítmény szedését.

Mire fontos még ügyelni a TOVITA + D3-vitamin szedése során?
A készítményt gyermekek elöl mindig gondosan el kell zárni! Az előírásban szereplő adagolást ne lépje túl. Magas adagokkal, hosszú ideig történő alkalmazás esetén a túladagolás veszélye megnőhet.

Mi a teendő túladagoláskor?
A túladagolás korai tünetei: étvágytalanság, kimerültség, hányinger, hányás, hasmenés, gyakori vizelés, izzadás, fejfájás, szomjúság, szédülés. Később megjelenő tünetek: csontfájdalom, zavaros vizelet, magas vérnyomás, a szem növekedett fényérzékenysége, szemgyulladás, szabálytalan szívverés, bőrviszketés, letargia, izomfájdalom, erős gyomorfájdalom zavartság, ritkán súlyvesztés.

Amennyiben a fenti tünetek fennállnak (túladagolás veszélye) készítményt ne szedje tovább, keresse fel kezelő orvosát.

Mennyi ideig szedhető a TOVITA +D3-vitamin?
A készítményt a kalcium- és D-vitamin-pótlást indokoló állapotokban (pl. növekedés időszaka, változókor, terhesség, csonttörés, stb.) vagy csontritkulás megelőzésére ősztől tavaszig folyamatosan szedhető.

Hogyan kell tárolni a TOVITA + D3-vitamin tablettát?

Legfeljebb 25°C-on, felbontás után jól lezárva.

Meddig használható fel a TOVITA + D3-vitamin?
A csomagoláson jelzett időpontig használható fel a készítmény.

Nyilvántartási szám: OGYI-919/2004Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Anonim Felhasználó2018. 11. 30.

  Sokat segített mert el volt tőrve a fiam keze.

  Nincs ilye

Anonim Felhasználó2016. 12. 31.

  Mert a fogorvosom ajánlotta ;)

Anonim Felhasználó2016. 07. 17.

  még nem próbáltam, de jókat hallottam róla

Anonim Felhasználó2016. 05. 01.

  Nem tudok véleményt mondani,mert ,most vettem először

Anonim Felhasználó2016. 02. 25.

  Nagyon jó,természetes.

Anonim Felhasználó2016. 02. 08.

  A termék jó, viszont az oldalon úgy szerepel, hogy 3 éves kortól, a mellékelt tájékoztató viszont 10 éves kortól írja orvosi utasítás nélkül. :-(

  10 éves kor alatt, csak orvosi meghatározással adható.

Anonim Felhasználó2015. 05. 27.

  A varandossag es a szoptatas ideje alatt is kituno kalciumforras.

Judit2015. 04. 17.

  kúraszerűen az ősz-tavaszig tartó időszakban nagyon hasznos