Viva natura lapacho kapszula 90 db

Viva natura lapacho kapszula 90 db

Nincs raktáron

Lapacho, Tahuari, Pau D’Arco ( Tabebuia impetiginosa ) Az inkák csodaszere, mely egy immunstimuláló, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító tea. Nem tartalmaz csersavat, így nem terheli a gyomrot, akár kúraszerűen hosszabb ideig is alkalmazható.

Kosárba
EAN kód:5998219300507
Márka:Viva
Kiszerelés:90 db
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Viva natura lapacho kapszula 90 db Részletes leírás

Lapacho, Tahuari, Pau D’Arco ( Tabebuia impetiginosa ) 

Az inkák csodaszere, mely egy immunstimuláló, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító tea. Nem tartalmaz csersavat, így nem terheli a gyomrot, akár kúraszerűen hosszabb ideig is alkalmazható.

A brazíliai őserdőkben élő vörös vagy bíbor lapacho fa kérgének (kambiumának) jótékony hatását Dél-Amerika indiánjai már évszázadok óta ismerik. A kéreg belső rétegéből készülő főzetet sokféle betegség kezelésére használják. A Lapacho fa akár 700 évig is él, a fakéreg pedig 40 éves kor után éri el a gyógyászati célra is alkalmas hatóanyag-koncentrációt. Évente egy-kétszer szedik le a belül vöröses barna kérget, melyet szárítás után apróra reszelnek és teaként főznek meg. A hámozás nem tesz kárt a fában, mivel a kéreg egy éven belül újra kinő. Csak 35-40 éve figyeltek fel a tudósok arra, hogy a perui és bolíviai inkák a növényi kivonatot nagyon eredményesen alkalmazzák gyulladások, izületi panaszok és daganatok kezelésére. Alkalmazzák nyálkahártya-és bőrfekélyek, hasi panaszok, különféle daganatok, reuma, fájdalmak, asztma, fertőzések és legyengülés esetén.

Az 1960-as években indított kutatások után (leginkább az Amerikai Rákkutató Intézet foglalkozott a gyógyászati hatásaival) többféle hatóanyagot is sikerült kimutatni a fakéregből. A fő hatástani csoportba a naphto- és furano-naphtochinon nevű alkaloidok (lapachole és lapachone) tartoznak, de nagyobb adag flavonoid, izokumarin, kumarin, szaponin, iridoglikozid és fenolkarbonsav is található benne. Viszonylag sok benne az ásványi anyag és a nyomelem: kalcium, magnézium, foszfor, cink, szilícium, mangán, molibdén, réz, vas, kálium, nátrium, kobalt, bór, arany, ezüst, stroncium, bárium, jód és nikkel.

Immunstimuláló: ez főleg a chinonoknak (alkaloidoknak) köszönhető, melyek kis koncentrációban (nanogrammnyi adagban), azaz még teában is képesek aktiválni a fehérvérsejtek (granulociták és T-limfociták) takarító- (fagocita) funkcióját. Ezért könnyebb a betolakodó kórokozók és a rossz (daganatos) struktúrájú sejtek eltávolítása.

Antibiotikus: segíti a szervezetet a baktériumok, vírusok és gombák legyőzésében.Fokozza a sejtek anyagcseréjét: különösen a májsejtek méregtelenítő tevékenységét és a nyirokkal történő salakanyagtranszportot fokozza.

Daganatgátló: a Lapacho-alkaloidok (nanogrammnyi mennyiségben is) gátolják a daganatsejtek szaporodását. Ezenkívül az immunstimuláló hatásnak köszönhetően javul a szervezet ellenálló ereje, a salaktalanító funkciók támogatásával pedig könnyebbé válik a kemoterápia mellékhatásainak leküzdése. Ezenkívül magas ásványianyag- és nyomelemtartalmának köszönhetően elősegíti a vérképzést, tehát a vérkép regenerálódását.

Gyulladásgátló: ez a hatóanyagok antioxidáns (szabadgyök-lekötő) tulajdonságával magyarázható. Csökkenti a sejtmembránok szétesését, és a belőlük keletkező gyulladáskeltő prosztaglandinok szintjét.

Fájdalomcsillapító: ez is a prosztaglandinok termelődésének csökkenésére vezethető vissza.

Fokozza a kiválasztást: serkenti a nyálkahártyák mirigyeinek nyákelválasztását, javítja a vizelet kiválásztását, a máj méregtelenítését, a salakanyag-eltávolítást.

Mikor ajánljuk?

Legyengült immunrendszer, gyulladások, visszatérő fertőzések (bakteriális, vírusos, gombás), allergiák, asztma kezelésekor.

Gyulladáscsökkentőként: ízületi, bél-, bőr-, légúti és húgyúti gyulladásoknál.

Daganatos betegségeknél: kiegészítésül az immunrendszer erősítésére, a kemoterápia mellékhatásainak enyhítésére.

Anyagcsere-aktiválására: fogyókúrák kiegészítésére, cukorbetegségben, magas vérnyomás esetén.

Salaktalanító kúrákhoz: a máj méregtelenítésének elősegítésére, a nyirokrendszer salaktalanítására, a nehézfémek kiválasztására.

Felhasználási javaslat:  naponta 1000 mg fogyasztása ajánlott.  ( 1 kapszula 450 mg )

Napi 2 kapszula.

Kúraszerűen 6 hétig fogyasszunk belőle naponta ,  majd 4 hét szünet után újra fogyasztható.


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.