Ismerjük meg "ellenségünket"!

Szerző: MerciDátum:2013. jún. 28.

Megosztás:

Ahhoz, hogy igazán eredményesen vehessük fel a harcot a narancsbőr ellen, fontos tisztában lennünk azzal, hogy hogyan alakul ki, és miből is áll pontosan az esztétikai és egészségügyi következményeket is előre vetítő cellulit.

Ismerjük meg "ellenségünket"!

A narancsbőr kialakulásának hátterében összetett okok állnak. A hízás mellett elsődleges a méreganyagok felhalmozódása, valamint a lelassult vér- és nyirokkeringés. Ezek az okok pedig sajnos folyamatosan generálják egymást, hiszen a növekvő zsírsejtek és a halmozódó salakanyagok egyre inkább gátolják a keringést, aminek pedig éppen az lenne a feladata, hogy megszabadítsa a területet a káros anyagoktól. Láthatjuk, hogy ha szeretnénk valóban megszüntetni a problémát, akkor olyan megoldást kell rá találni, ami nem csak "elkendőzi" a dolgokat, hanem az alapvető kiváltó okokra van hatással. Ha képesek vagyunk hatékonyan fokozni a vér- és nyirokkeringést, akkor az egész folyamatot megállíthatjuk, sőt visszafordíthatjuk. A leghatékonyabb módszerek a cellulit csökkentésére:

Az étkezési szokások megreformálása. Fontos, hogy minél több feldolgozatlan élelmiszert fogyasszunk, megfelelő mennyiségű folyadékot (lehetőség szerint vizet) vigyünk be a szervezetünkbe. Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás a testsúly mellett a narancsbőrt is csökkenti.

Szintén fontos a rendszeres testmozgás.  Mind az erősítő, mind a kardioedzések, segíthet a testtömeg csökkentésében, az izomtónus javításában és a cellulit eltüntetésében. A terület-specifikus gyakorlatok, mint például a comb- és fenékizmok erősítése, különösen hasznosak lehetnek.

Masszázs. A cellulit masszírozása segíthet javítani a vérkeringést, meglazítani a kötőszövetet és enyhíteni a narancsbőr megjelenését. Különböző masszázstechnikák és eszközök állnak rendelkezésre, például a vákuumterápia vagy a speciális cellulit masszázskeszülékek.

Testtekercselés. Ez a kezelés során egy speciális keveréket vagy gélt visznek fel a problémás területre, majd az adott területet tekercsekkel fedik be. A tekercsek segítik a hatóanyagok felszívódását és a bőr megfeszülését.

Házi kezelések. A kávézacc vagy a cukor olívaolajjal történő dörzsölése, vagy az almasavas ecet használata a problémás területeken otthoni módszerként is hasznos lehet a narancsbőr csökkentésére.