Milyen étrend-kiegészítőkre van szükségünk ősszel és télen?

Szerző:EgészségboltDátum:2023. szept. 22.

Megosztás:

Rövidebb nappalok, hűvösebb reggelek és éjszakák, őszi dekorációk a bevásárlóközpontokban, javában tart az iskola. Bármennyire is melegek a nappalok, ősz van, és szervezetünket eszerint kell támogatni. Mutatjuk, milyen vitaminokra van szükség ahhoz, hogy szembenézzünk az őszi szezonnal, de mindenekelőtt felkészítsük az immunrendszerünket az esetleges megfázás ellen.

Milyen étrend-kiegészítőkre van szükségünk ősszel és télen?

C-vitamin

A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez.

D-vitamin

D-vitaminhoz elsősorban nyáron jutunk megfelelő mennyiségben, ősszel és télen már pótolni kell. A D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, az egészséges csontozat és izomfunkció fenntartásához, a kalcium és foszfor normál felszívódásához.

B-vitamin

A B-vitaminokat együttesen B-komplexnek nevezzük. Különböző típusainak mindegyike fontos feladatot lát el a szervezet élettani folyamatain belül. A B- vitaminok hozzájárulnak az immunerősítéshez, az anyagcsere-folyamatok működéséhez, a szív védelméhez, a haj, a bőr és a köröm védelméhez, javítja az energiaszintet, biztosítja az egészséges agyműködést. Ha beüt az őszi fáradtság   , akkor szüksége lehet B-vitamin-komplexre.

E-vitamin

Az E-vitamin védi a sejteket az öregedéstől, széppé teszi a bőrt, rugalmassá az ereket, táplálja az agyat, szerepe van a bőr és a látás egészségében, illetve az immunrendszer megfelelő működéséhez is hozzájárul.

Multivitaminok

A multivitamin készítmények nem csak egy-egy vitamint tartalmaznak, hanem számos, a szervezet számára létfontosságú vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet. Már tabletta, pezsgőtabletta, folyadék, italpor formátumban is magunkhoz vehetjük.

Omega 3

Az omega-3 zsírsavak csökkentik a betegségek kockázatát, csökkentik a gyulladást. Hiánya fáradtsághoz, száraz bőrhöz, hangulati ingadozásokhoz vezethet, amelyek télen még rosszabbak lehetnek.

Echinacea

Az echinacea, másnéven bíbor kasvirág a természet ajándéka! Immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatással rendelkező gyógynövény, hatékony a baktériumokkal, vírusokkal és más kórokozókkal szemben.

Vigyázzunk magunkra és családtagjainkra!


Címkék
vitamin

Megosztás: