Harmónia a hétköznapokban: Bach-virágesszencia

Szerző:Fekete JuditDátum:2014. márc. 5.

Megosztás:

Közismert, hogy a test és a lélek szoros kölcsönhatásban áll egymással. Egy-egy betegség mögött gyakran fel nem ismert, negatív érzések és lelkiállapot húzódik meg. Amikor elégedettek, boldogok és jókedvűek vagyunk, megfigyelhetjük, hogy egészségünk is rendben van. Többet kapunk az élettől és így többet is adhatunk barátainknak és családunknak. Néha azonban segítségre van szükségünk, hogy kiegyensúlyozottak maradjunk és tovább tudjunk haladni a mindennapjainkban. Ilyenkor lehetnek segítségünkre a Bach-virágeszenciák.

Harmónia a hétköznapokban: Bach-virágesszencia

Dr. Edward Bach angol orvos az 1930-as években dolgozta ki a 38 növényből és virágból álló Bach-virágeszenciákat, melyek segíthetnek a mindennapi élet érzelmi kihívásaiban, különösen a RESCUE (Elsősegély) keverék, amely a 38 virág-eszencia közül ötöt tartalmaz: Impatiens (Nebáncsvirág), Star of Bethlehem, (Ernyős madártej), Cherry Plum (Cseresznyeszilva), Rock Rose (Molyhos napvirág) és Clematis (Erdei iszalag). Ez a keverék azonnali segítséget nyújthat az élet mindennapi kihívásaiban és stresszes szituációiban. Sikerrel alkalmazhatjuk szorongás, félelem, pánik, rettegés esetén, egy kellemetlen vita után, vagy rossz hír hallatán, családi krízis esetén, ha haláleset történik. Használata nyomán képesek lehetünk szembenézni az adott helyzettel és helyreállítja az egyensúlyt.

A Rescue keverék megterhelő helyzetek előtt is alkalmazható: vizsga vagy értekezlet előtt, felvételi beszélgetésnél, nyilvános fellépésnél, amikor fogorvoshoz vagy kórházba kell mennünk. A Rescue keverék gyengéden elősegíti a feszültség oldását, harmonizálja a gondolatokat és érzelmeket, így elősegíti a test regenerálódási folyamatának beindulását. Használhatják felnőttek, gyerekek, újszülöttek, de adhatjuk állatoknak is.

Néhány tipp hogy milyen esetekben alkalmazhatjuk sikerrel:

• hirtelen történő sokk vagy megrázó esemény alkalmával: pl. baleset, vita, ijedelem, rémület, félelem, orvosi beavatkozás
• izgatott lelki állapot esetén: vizsga, állásinterjú, esküvő, dolgozat, felelés, késés esetén, türelmetlenségkor
• kellemetlen esemény előtt pl. fogorvos, műtét, oltás,
• krízis vagy traumás állapot fennállásakor pl. gyász, válás, munkahely változtatás
Változatos kiszerelése miatt mindenki a számára legkényelmesebb variációt használhatja. Kapható csepp, spray narancs-, fekete ribizli ízű alkohol- és cukormentes pasztilla formájában.

A Bach-virágeszenciák – a többi természetes orvossághoz hasonlóan – nem a tünetek vagy a betegség, hanem az egyén kezelésével és érzelmi állapotának kiegyensúlyozásával érik el hatásukat. Így lehetséges, hogy két azonos egészségügyi problémával küzdő beteg egymástól különböző eszenciák alkalmazásával éri el a gyógyulást.
Egyszerű esetekben mi magunk is választhatunk az eszenciák közül, az aktuális lelkiállapotunknak megfelelően. Ennek kulcsa, hogy felismerjük, pillanatnyi kedélyállapotunkat. Aki esetleg még bizonytalan, elolvashatja A 38 Bach virágeszencia című kis könyvet is, hogy egy kicsit mélyebben ismerkedhessen meg a Bach-módszerrel.

Legyünk nyitottak, ismerkedjünk meg ezzel a kíméletes terápiával, ismerjük fel a lelki problémánkat és találjuk meg a hozzá illő virágeszenciát, hogy testünk is egészséges maradhasson!