Október a látás hónapja!

Szerző:EgészségboltDátum:2023. okt. 4.

Megosztás:

Immár 19 éve minden októberben a látás fontosságára, a szem egészségére hívják fel a figyelmet a szakma képviselői. Ne feledkezzen meg szeme egészségéről! Fogyasszon tápanyagdús ételeket! De milyen ételek tesznek jót látásunknak?

Október a látás hónapja!

Fogyasszon sok zöldséget és gyümölcsöt, szükség esetén pótolja azokat megfelelő vitaminokkal, étrendkiegészítőkkel.

Fontos vitaminok és tápanyagok a jó látáshoz:

A-vitamin

A sárgarépa sok béta-karotint és A-vitamint tartalmaz, amelyek hozzájárulhatnak a szem egészségéhez. Az A-vitamin védi a szaruhártyát és a retinát. Az éjszakai látás szempontjából is kulcsfontosságú.

C-vitamin

Megtalálható gyümölcsökben, például narancsban, kiviben és eperben, valamint olyan zöldségekben, mint a brokkoli és a paprika. Amellett, hogy antioxidánsokat biztosít, segíthet a szürkehályog lassításában is.

E-vitamin

Az E-vitamin kiváló antioxidánsként és a szürkehályog ellen is szolgálhat. Számos diófélékben, például mandulában, földimogyoróban és fenyőmagban, valamint szárított sárgabarackban és napraforgómagban megtalálható az E-vitamin.

Lutein

A lutein a kelkáposztában, a spenótban és a fehérrépa zöldjében található tápanyag. A retinánkban is megtalálható, így az egészséges látás fontos része.

Segíthet az életkorral összefüggő látásproblémák, például a szürkehályog ellen.

Omega-3 zsírsavak

A zsírsavak támogatják az egészséges látást és a retina működését a fejlődési szakaszban és az egész életen át. Az omega-3 megfelelő adagolása csökkenti a szürkehályog és a száraz szem szindróma kockázatát. A halolaj és a hidegvízi halak, például a lazac, a makréla és a hering gazdag omega-3 források.

Próbálja ki a speciális, a normál látás megőrzéséért luteint, cinket, valamint vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmazó komplex étrend-kiegészítő készítményeket is.