Dióolaj témájú híreink

Extra szűz, hidegen sajtolt, finomított?

Extra szűz, hidegen sajtolt, finomított?

2014. 01. 22.

Az ember egészsége nagyban függ az életmódjától és a táplálkozásától. Sok betegség megelőzhető lenne szervezetünk erősítésével, a szükséges és hiányzó elemek bevitelével, folyamatos pótlásával.
Már azzal is sokat tehetünk, ha nemcsak az alapanyagokra figyelünk az ételeink elkészítésekor, de arra is, hogy milyen gyártási módszerrel készítik azokat. Ez pedig, a különböző olajok esetében hatványozottan fontos! 

Blogrészletek
8 olaj, ami nem csak egészséges, de finom is!

8 olaj, ami nem csak egészséges, de finom is!

2013. 11. 06.

A hidegen sajtolt olajok kinyerése mechanikus úton történik, nem éri tápanyagtartalmukat  veszélyeztető hőhatás, valamint kémiai úton sem változtatták meg tulajdonságaikat, így nem kerülhettek bele kemikáliák. Annak érdekében, hogy ezeket a tápanyagtartalmuk teljében lévő olajakat a szervezetünk felhasználhassa, érdemes az ételek főzése/sütése/párolása után alkalmaznunk őket, vagy nyers alapanyagokkal fogyasztanunk. Általában elmondható, hogy a hidegen sajtolt olajak tökéletes kiegészítői a legkülönfélébb salátáknak. Ne féljünk velük kísérletezni! Az alább felsorolt 8 féle olaj pedig nem csak egészséges, de finom is!

Blogrészletek