Archív híreink 2018 október hónapból

A mozgás boldoggá tesz

A mozgás boldoggá tesz

2018. 10. 30.

Tudtátok, hogy a sport nem csak hosszabb életet és egészséget eredményez, de boldogsághormont is termel? Már 15 perc bármilyen intenzív mozgás beindítja agyunkban az endorfin-termelődést, amelytől csökkennek a fájdalmaink és boldogabbak leszünk.

Blogrészletek
A rizsekről röviden

A rizsekről röviden

2018. 10. 29.

A barna rizs az egyik legtáplálóbb és legegészségesebb köret, a fehér rizs pedig nem.

Blogrészletek
Mozgás

Mozgás

2018. 10. 27.


Mozognál, de mintha ólomból lennének a végtagjaid?

Blogrészletek
Emésztési zavarok

Emésztési zavarok

2018. 10. 25.

Háborgatja a gyomra? Puffad, szeles, fáj a hasa, túl zsírosat evett?

Blogrészletek
Életgombák

Életgombák

2018. 10. 23.

Kínában „a halhatatlanság gombája”, úgy is tekintenek rá, mint a „gyógynövények királyára”, a hagyományos kínai orvoslásban a ginzenggel egyenértékű.

Blogrészletek
Testedzés túlsúly ellen

Testedzés túlsúly ellen

2018. 10. 22.

A túlsúly korunkban már civilizációs problémának számít, amely hosszú távon sokféle betegséget okoz.

Blogrészletek
Mit tehetünk stroke ellen?

Mit tehetünk stroke ellen?

2018. 10. 15.

45 év fölött a nők majdnem fele, a férfiak harmada számolhat a stroke vagy olyan idegrendszeri betegségek, mint az elbutulás és a Parkinson-kór kockázatával - állapította meg egy új holland kutatás.

Blogrészletek
A gyilkos szmog  2

A gyilkos szmog 2

2018. 10. 15.

Modern korunk egyik legnagyobb gyilkosa a levegőszennyezés, a levegőben szálló korom, por és mérgező anyagok több tízezer ember korai haláláért felelősek évente.

Blogrészletek
A gyilkos szmog 1

A gyilkos szmog 1

2018. 10. 15.

Modern korunk egyik legnagyobb gyilkosa a levegőszennyezés, a levegőben szálló korom, por és mérgező anyagok több tízezer ember megbetegedéséért és korai haláláért felelősek évente.

Blogrészletek
Káros a túlfőzés?

Káros a túlfőzés?

2018. 10. 13.


A magyar konyha egyik nagy hátulütője: mindent túlfőzünk.

A nyugat-európai konyhákhoz lépest sokkal inkább megfőzünk, megsütünk mindent (gondoljunk csak a pörköltre, gulyásra, lekvárokra, lecsóra), ennek több negatív hatása is van:- a C vitamin teljesen elbomlik hő hatására, a B vitaminnak kb a fele semmisül meg sütés-főzés közben, de a nagy meleg nem tesz jót az E és A vitaminoknak sem.

Ez az egyik oka annak, hogy nálunk sokkal több ember szenved vitaminhiányban, mint Nyugat-Európában.

Blogrészletek
Szauna a hosszú élet titka?

Szauna a hosszú élet titka?

2018. 10. 01.

Aki hetente többször szaunázik, 61 százalékkal is csökkentheti a szélütés kockázatát – derült ki egy orvosi egyetem által végzett, 15 évig folyó finnországi kutatásból.

Blogrészletek